"Ik kon de signalen van mijn kind steeds minder begrijpen"
moeder van kindje met spraak-taal problemen

IMH Centrum OuderKindLijn


Welkom op de site van het IMH Centrum OuderKindLijn!

OuderKindLijn is een specialistisch centrum voor aanstaande ouders en zeer jonge kinderen en hun ouders. Wij werken vanuit de Infant Mental Health (IMH) visie. In deze visie staat het belang van een emotioneel gezonde zwangerschap en de ontwikkeling van uw kind in relatie met u als ouder centraal. Dat is ook de achterliggende gedachte van ons logo en onze naam, de verbinding of lijn tussen ouders en kind. 

De ontwikkeling van jonge kinderen verloopt in de eerste levensjaren zeer snel en bepaalt in belangrijke mate de verdere levensloop. Ouder(s) zijn van een baby of peuter maakt soms kwetsbaar. Bijvoorbeeld als er zorgen zijn rondom uw kind. Of als er zorgen zijn over de invloed van externe gebeurtenissen (zoals een scheiding of traumatische ervaring) of zorgen over u zelf als ouder (angstige of sombere gevoelens). Ook kan het zwanger worden en zijn niet zo vanzelfsprekend verlopen.

Al deze zorgen kunnen het (aanstaande) ouderschap en de ontwikkeling van uw kind onder druk zetten en roepen vaak stress op. Dit betekent dat een respectvolle, snelle en deskundige behandeling noodzakelijk is.

IMH Centrum OuderKindLijn werkt voor de doelgroep -9 maanden tot 6 jaar en biedt u deskundigheid en jarenlange ervaring met (aanstaande) ouders en jonge kinderen.

Alle informatie die u nodig hebt treft u ook aan in de folder, die u hier kunt downloaden.

IMH Centrum OuderKindLijn is:

  • Deskundig
  • Ervaren
  • Kleinschalig
  • Laagdrempelig
  • Goed bereikbaar

 

Ons adres: 
Javastraat 155
1095 CC Amsterdam
Tel: (020) 737 13 33

Mail: mailto:info@ouderkindlijn.nl

KvK vestigingsnummer: 55877165. AGB Code: 94-59630. 

Wij zijn binnen kantoortijden bereikbaar op bovenstaand telefoonnummer en via de mail. Mocht u buiten kantoortijden direct hulp nodig hebben, neemt u dan contact op met uw huisarts, of huisartsenpost. 

Bij vakanties van een van ons wordt er zo nodig door een collega waargenomen, mocht het nodig zijn, dan wordt met u afgesproken welke collega u daarvoor kan benaderen.